NUOHOUS ON LAKISÄÄTEINEN TYÖ– KUTEN AUTON KATSASTUS

 

Nuohouskerrat

Nuohouksen määrävälit on esitetty sisäasianministeriön nuohousta koskevassa asetuksessa (539/2005).

Kerran vuodessa nuohotaan käytössä oleva kiinteällä polttoaineella, useammilla polttoaineilla, raskasöljyllä toimiva tai yksinomaan kevytöljykäyttöinen tulisija hormeineen. Tämä määräväli ei koske keskuslämmityskattilan tulipesää ja tulipintoja. Suuluukuttoman tulisijan (avotakka) tulipesää ei nuohota, ellei siitä erikseen sovita. Kerran vuodessa nuohotaan myös muuhun kuin omaan yksityiseen käyttöön tarkoitetun, säännöllisessä käytössä olevan vapaa-ajan asunnon ja sen saunan tulisijat ja hormit.

Kerran kolmessa vuodessa nuohotaan omaan yksityiseen käyttöön tarkoitetun vapaa-ajan asunnon ja sen saunan tulisijat ja hormit.

Nuohous suoritetaan tarkoituksenmukaisena ajankohtana. Jos rakennuksen tulisijat ja hormit ovat olleet käyttämättä yli kolme vuotta tai niiden käyttötarkoitus muuttuu, on nuohoojan tarkistettava ja tarvittaessa nuohottava ne ennen käyttöönottoa.

Lakisääteisen nuohoustyön lisäksi asennamme piipun sadesuojia sekä sisäpiippuja. Teemme myös hormien kuntotarkastuksia.

Suoritamme noen poistamisen tulisijoista pääsääntöisesti imurilla, joten työn jälki on siisti. Työntekijämme ovat suorittaneet nuohousalan ammattitutkinnon.